60-годишен мъж е задържан в Ахелой след преследване с полицията. Това съобщиха от ОДМВР - Бургас. Случаят е от 17 декември т.г. около 15.30 часа.

При извършване на обход в Ахелой, служители от Районно управление - Поморие забелязали, че по ул. "Слънчев бряг" в района на детската градина, криволичейки се движел лек автомобил "Опел Вектра", с бургаска регистрация. Служителите, чрез използване на светлинен и звуков сигнал, се опитали да спрат автомобила, но водачът му не се съобразил с полицейските разпореждания и увеличил скоростта си.

Около 15.40 ч. "Опел"-а е спрян на ул. "Елхово", като водачът отказал да предостави документ за самоличност. Установено е, че това е 60-годишен мъж от Ахелой, който отказал да бъде тестван за употреба на алкохол с дрегер, както и да даде кръв за химичен анализ.

По време на проверката водачът на автомобила се държал грубо и арогантно, като направил опит да осуети полицейските действия, опитвайки се да си тръгне, оставяйки автомобила, където е спрян.

60-годишния мъж е задържан със заповед за срок до 24 ч. за осуетяване на полицейската проверка. Работата по случая продължава.

По непотвърдена информация задържаният е кметът на Ахелой.