6,82 % е избирателната активност на референдума в Златоград към 11:00 часа. Това съобщи за "Фокус“ Ирина Иванова – председател на Общинската избирателна комисия – Златоград. Гласувалите до този час са 694 души, а общият брой на избирателите в общината е 10 178, поясни тя.

Изборният ден протича нормално и безпроблемно. До този момент няма подадени жалби и сигнали за нередности по време на изборния процес, допълни Иванова.

Въпросите, на които трябва да отговарят жителите на общината на днешния референдум са:

1. Смятате ли, че при толкова нерешени проблеми в благоустрояването (улици, водопроводи, канализация и др.) в гр. Златоград, Старцево, Ерма река, Долен, Аламовци и в останалите населени места, изграждането на кооперативен пазар е по-важно да се извърши в следващите месеци, при положение, че има съществуващ такъв?

2. Необходимо ли е в момент на икономическа криза Община Златоград да изтегли кредит в размер на 1 700 120 лева за изграждане на Общински  кооперативен пазар и този кредит да се изплаща от всички данъкоплатци в продължение на десет години?

3. Съгласни ли сте в центъра на града-до парка, да се изгради кооперативен пазар, вместо подходящ за туристическия облик на града обект?

Нели ГЕРГЬОВСКА