На 2 август от 18.00 часа в Школата за изобразителни изкуства при НЧ "Родина-1860“ в Стара Загора ще бъде открита изложба "Японски дух“ на Юкие Сато (Япония), предаде репортер на "Фокус".

"Преди цели 20 години Юки (на бълг. Снежана) беше преподавател по изобразително изкуство за 4 години в школата по японската програма Джайка за обмен на специалисти между Япония и България", споделя Мариана Алипиева, директор на школата. Между тях се заражда истинско и сърдечно приятелство, и години след това връзките не прекъсват – български творби гостуват в Япония, а творби на японски деца – в България.

Така се стига и до предстоящата изложба на техния ръководител – Юкие Сато. "Към днешна дата тя е преподавател по изобразително изкуство в град Чиба. Юки пази и до днес много топли и мили спомени от работата си тук, от атмосферата, хората и града ни. Тя лично ще дойде, за да представи своето разбиране за японския дух чрез 55те си авторски творби. Каним ви да споделите тези емоции с нея", казват още организаторите.

Линк към лично сътворените и написани на български от нея афиш и имена на творби.