544 нарушения на скоростните режими са установени по време на специализираната полицейска операция за контрол на движението в област Шумен, съобщиха от ОДМВР. 388 от нарушенията са установени извън населени места, а 156 в населени места. Екипи на пътна и охранителна полиция са проверили 531 моторни превозни средства на територията, обслужвана от ОДМВР- Шумен, извършени са проверки на 625 лица. За различни констатирани нарушения са съставени 44 акта, наложени са 245 глоби с фиш.

За неизползване на обезопасителни системи са санкционирани 30 водачи и пътници, петима са глобени са неправилно движение по пътното платно, седем за неосигуряване на предимство на пътни превозни средства. По време на проверките са установени двама водачи, които са управлявали след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, един с над 1,2 промила и двама след употреба на наркотични вещества и техни аналози.

Екипи на сектор "Пътна полиция“ към областната дирекция са установили 361 нарушения на скоростните режими извън населените места и 135 в населените места. Проверили са 163 моторни превозни средства. Установили са нарушения по Закона за движение по пътищата, за което са съставили 36 акта и са наложили 86 глоби с фиш. На територията на РУ- Шумен са проверени 140 моторни превозни средства и 173 лица.

На територията на РУ- Велики Преслав полицейските екипи са извършили проверка на 92 водачи на моторни превозни средства и 30 пътници в автомобилите. Установени са девет нарушения на скоростните режими и те са извън населените места. На територията на РУ- Нови пазар са проверени 60 моторни превозни средства. Установените нарушения на скоростните режими са 33, като 12 от тях са извън населени места, 21 в населени места.

В обслужваната от РУ- Каолиново територията в рамките на полицейската операция са проверени 76 моторни превозни средства и 83 лица. Установените нарушения на скоростта са шест.