52 училища от Варна са подали заявка за участие в Общинските ученически игри 2024/2025 г. В състезанията в различните видове спорт ще участват над 2500 деца от различни възрастови групи. Организатор на игрите и дирекция "Спорт“ към Община Варна.

Спортовете заложени в програмата са осем: футбол 7, баскетбол, волейбол, хандбал, лека атлетика, шахмат, баминтон и тенис на маса. Учениците са разделени в три възрастови групи: V-VII клас, VIII-X клас и XI-XII клас.

В програмата през месец октомври са предвидени да се изиграят срещите по волейбол за 5-7 клас при момичетата. Те започват на 19 октомври, от 09:00 часа, в залата на СУ "Елин Пелин“, с двубой между ОУ "Добри Чинтулов" и ОУ "Йордан Йовков".

В понеделник, 21 октомври, стартират срещите от турнира по футбол, който и тази година се играе по правилата на футбол 7. Мачовете ще се изиграят на терен "Жечо Тунчев“ в СК "Локомотив“ и са с начален час 12:00 часа.

Баскетболната надпревара за юноши 11-12 клас е предвидена да започне на 26 октомври в СК "Локомотив“. Първата откриваща среща е между МГ "Д-р Петър Берон" и III ПМГ "Акад. Методий Попов“.

През следващите месеци ще стартират и състезанията в останалите спортове.

За победителите са предвидени предметни награди: купи, медали, спортни пособия и грамоти. Всички училища победители по видовете спорт продължават за областните състезания през месец март 2025 г.

Планираните състезания в ученическите игри са част от изпълнение на ученическия спортен календар на МОН, ММС и Община Варна за развитие и популяризиране на ученическия спорт, които да стимулират двигателната активност сред учениците, чрез предоставяне на възможност за организирана изява на децата.

Пълните програми за срещите може да намерят на сайта www.sportvarna.com