Началникът на отдел "Охранителна полиция“ в Областна дирекция на МВР - Кюстендил комисар Васил Паргов представи резултатите от специализираните полицейски действия на територията на Кюстендилска област за спазване на правилата за движение по пътищата, предаде репортер на "Фокус“. Комисарят подчерта, че за периода 30 септември – 6 октомври са възникнали 4 пътни произшествия, установени са трима водачи на моторни превозни средства да управляват след употреба на алкохол и един – след употреба на наркотични вещества.

Общият брой на установените нарушения е 591, като 444 са нарушения на скоростните ограничения. В рамките на операцията са връчени и 47 електронни фиша.

Установените нарушения от края на юни до момента от водачи на индивидуални пътни превозни средства са 76, съставени са 50 акта.

Комисар Паргов съобщи, че от днес до края на седмицата тече специализирана полицейска акция  по линия на ROADPOL, която цели да респектира водачите на моторни превозни средства да не отвличат вниманието си по време на шофиране и да спазват правилата.