Петгодишната Александра Иванова от Велико Търново откри голямата гала на Международния конкурс "Radiant Ray of Music" в столицата на Молдова Кишинев, предаде кореспондент на "Фокус“. Младата дама е възпитаник на студио "Румина" при Военния клуб в старата столица, а с нея работи Румяна Начева, директор на МК "Сребърна Янтра" и член на Международното жури в Молдова.

Престижното право Алекс получава след отличното си представяне в конкурсната програма, независимо, че се състезава в първа възрастова група с деца от 6 до 9 години. Пред авторитетното международно жури тя представя песните "Щурче" от репертоара на Лили Иванова в категория "Песен на роден език" и "Hava Nagila" на иврит в кат. "Световен хит".

"Александра показа завиден потенциал. Толкова малка и толкова крехка, а с такъв силен глас и невероятна харизма! Поздравления и за представянето на чуждата песен на един от най-трудните езици – иврит! Има безспорен талант и да не спира да го развива! Големите сцени я очакват!", споделиха впечатления председателят на журито Олег Баралюк и представителят на Израел в журиращата комисия Влад Блайберг.

17-годишната Емили Джамбазова от Силистра безапелационно спечели Голямата награда на първия МК "Radiant Ray of Music" с пълен сбор от десетки в двата конкурсни дни. Емили е носител на Гран при "Сребърна Янтра" – 2022-онлайн издание и на наградата за "Най-добро изпълнение на чужда песен" в 21-то издание във Велико Търново.