Първи училищен звънец за 5 200 ученици от подготвителен до дванадесети клас в община Петрич. 461 са първокласниците, които влязоха в класните стаи днес. 

Празнични програми навсякъде ознаменуваха откриването на новата учебна година. 

Във всяко училище отново имаше служител на Община Петрич, който да поздрави учители, ученици и родители за първия учебен ден и да връчи поздравителен адрес от името на кмета. 

Димитър Бръчков присъства на откриването на учебната година в IV ОУ "Христо Смирненски“ заедно с депутата инж. Костадин Стойков и предс. на ОбС – Петрич инж. Светла Данаилова. Цялостният ремонт, който се извършва на училището, наложи тържествената програма днес да бъде в градския парк. 

Кметът благодари на отношението и разбирането на родителите и увери, че след приключване на ремонта това училище ще разполага с модерна, съвременна база и отлични условия за спортни активности.

"Ние като общинско ръководство ще продължим да подкрепяме колектива и през тази учебна година. Осигурили сме нужните условия за учебен процес до приключване на ремонта. Следващата учебна година всички ученици ще прекрачат прага на училището с гордост“, каза в приветствието си кметът Димитър Бръчков. 

Директорът на училище "Христо Смирненски“ Антонка Китанова благодари за подкрепата, която винаги идва от кмета и неговия екип. 

По-късно кметът на общината присъства и на откриването на учебната година в СУ "Антон Попов“, където поздрави учители и ученици. 

Кметът поздрави на място и колектива на СУ "Васил Левски“ в село Коларово. Зам.-кметът "Хуманитарни дейности“ Нина Попова откри новата учебна година в СУ "Никола Вапцаров“ и в ПГ "Пейо Яворов“. 

Зам.-кметът "Електронно управление, дигитализация и иновации“ Кирил Танушев присъства на откриването на учебната година в ОУ "Св. Св. Кирил и Методий“, село Кавракирово.