Вчера около 11,20 ч. в ОДЧ на ОДМВР Монтана е постъпил сигнал за реализирано ПТП с материални щети в двора на фирма на ул. "Индустриална“ в гр. Монтана, съобщиха от ОДМВР. Сигналът е посетен от служители на сектор "Пътна полиция“ при ОДМВР Монтана. Установено е, че същия ден в 11,15 ч. при управление на влекач "ДАФ" с прикачено полуремарке със софийски регистрации, 45-годишният водач от гр. Стара Загора реализира ПТП, като се блъска в метална рама на транспортна лента в двора на фирмата.

При извършена проба на шофьора за употреба на алкохол с алкотест са отчетени 1,42 промила в издишания въздух. На нарушителя е съставен акт по ЗДвП и е задържан за 24 часа в полицейския арест на РУ Монтана. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 343б, ал. 1 от НК.

Рано тази сутрин пък около 01,45 ч. на кръстовището на ул. “Васил Левски“ с ул. "Любен Каравелов" в гр. Монтана служители на група за охрана на обществения ред при РУ Монтана спрели за проверка лек автомобил "Мазда 2" с монтанска регистрация, управляван от 25-годишен монтански жител.

При оказаното съдействие от служител на сектор "Пътна полиция" при ОДМВР Монтана водачът е изпробван с драг тест, който отчел положителна проба за употреба на канабис. Нарушителят е задържан за срок до 24 часа в полицейския арест на РУ Монтана. По случая е образувано бързо производство по чл. 343б, ал. 3 от НК.