418 са секциите, в които ще могат да гласуват на предстоящия парламентарен вот в неделя жителите на област Велико Търново. В  307 от тях ще има машини, съобщи пред журналисти в старата столица Десислава Йонкова, председател на Районната избирателна комисия - Велико Търново, предаде кореспондент на “Фокус".

Хората, които имат право на глас са 202 656-а. Членовете на СИК-овете, които ще отговарят за организирането на честни и прорачни избори са общо 3 403-а.

Подвижните секции в областта ще са шест, други 11 са допълнително разкрити в болнични и социални заведения. За старата столица гласуване ще се извършва в Дома за стари хора "Венета Ботева“, МОБАЛ "Д-р Стефан Черкезов" и в Сектор "Арести" – Велико Търново.

Рожден ден в изборния ден имат 587 човека, а от последните предсрочни избори през юни досега пълнолетие са навършили 917 души, като всички те също ще имат право да гласуват в неделя. Столетниците са 15.

“Машините за вота пристигат в региона днес, като предстои утре да бъдат разпределени по секции в областта", обясни Десислава Йонкова. Тя увери, че е направено всичко възможно в организационно-техническата част, за да имаме в неделя едни нормални, честни и прозрачни избори.  Допълни и, че ако все пак има случай с машина, която да не отпечата бюлетина от първия път, гласоподавателят ще има право и на втори опит.