Пожар унищожи овощна градина в землището на село Куцина, община Полски Тръмбеш, предаде кореспондент на "Фокус“. От Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението“ уточняват, че сигнал на тел. 112 е получен малко преди 11:00 часа вчера. Огънят е предизвикан от човешка небрежност. Пламъците са унищожили 40 дка орехови и лешникови насаждения, както и 300 дка стърнище. Спасени са 400 дка царевица и слънчоглед, 150 дка широколистна гора и 100 дка небалиран фураж. В потушаването на стихията са участвали деветима пожарникари с четири пожарни автомобила, използвана е и частна земеделска техника. За щастие няма пострадали и ранени.

Друг пожар, обхванал гора и царевичен блок в района на свищовското село Козловец, е унищожил 20 дка царевица, 11 дка широколистна гора, 800 дка стърнища и 30 бали слама. В гасенето са се включили пожрникари от Свищов, както и доброволци със земеделска техника от Козловец, Хаджи Димитрово и Совата.

На тел. 112 през изминалото денонощие са получени още сигнали за запалени сухи треви, отпадъци и контейнер.

Служителите на Регионалната пожарна отново апелират хората да са изключително внимателни при боравенето с открит огън. Напомнят и, че умишленото палене на стърнища е категорично забранено от закона, а нарушителите подлежат на санкции.