350 деца от Кюстендил и страната ще се впуснат в спортното предизвикателство "Международен крос Кюстендил". Това стана ясно по време на пресконференция на организаторите, предаде репортер на "Фокус“. Проявата ще се проведе на 14 септември, а стартът е от 10.50 часа на площад "Велбъжд“. Организатори са Спортен клуб по лека атлетика "Цвети Кирилова" и Община Кюстендил.

"Изключително съм щастлива, че точно в този район го правя – Кюстендил, моят роден град. Започнахме с първото ни мероприятие през 2013 година. Тогава децата бяха 30 – 40. В момента сме рекордьори – 350 деца от цялата страна. Надявам се, че ще дойдат и всички кюстендилски деца. Възрастовите групи са от 6 години до 18 години. Всички ще бягат по 1 км. Мъжете и жените ще бягат 5 км. Идват най-добрите мъже и жени бегачи“, каза Цвети Кирилова.

"Благодарен съм на госпожа Кирилова и на клуба, че правят това прекрасно събитие в Кюстендил. Трасетата са две – 1 км и 5 км. Смятам, че по този начин насърчаваме масовия спорт. Децата трябва да бъдат мотивирани, да тренират ,да участват, за да могат да бъдат здрави“, каза кметът на Община Кюстендил инж. Огнян Атанасов.