"В Пловдив има около 34 хиляди студенти. Това е колосална бройка. Тези хора на месец оставят по 1000-2000 лева в пловдивската икономика. Тези хора някак си изтичат, след завършването си те не остават в Пловдив. Това е сериозен проблем. Това значи, че нямат цел или градът не им харесва, условията вероятно също. Работата по-скоро не ги привлича и търсят нови предизвикателства.", това сподели заместник-кметът Владимир Темелков, предаде репортер на Plovdiv24.bg

На събитието той коментира приоритетите на новото управление.

"Образованието и бизнес развитието са нещата, които дърпат града напред. Ние имаме едни ученици, които нямат цел. Те имат един процес на обучение от 1 до 12 клас и след това стават студенти и България или в чужбина. След време отварят даден сайт за работа, започват я и край - те стават служители. Наясно съм, че не всички могат да станат изпълнителни директори", каза още той.

Според Темелков трябва "програмирането" на младежите да започва от училище. 

Той сподели, че дуалното обучение е страхотен начин да се запознаят с практическа част в дадена сфера.

Заместник- кметът каза, че в момента младите хора не излизат от зоната си на конфорт след като започнат работа. Той е с наблюденията, че вече не се отделя време за коментиране на идея и сътворяване на продукти. 

"Нали изчетохме всички статии защо съм в тази Община и какво ще търся? Промяната.", категоричен бе той.