Окръжният съд в Плевен остави за постоянно в ареста 33-годишния рецидивист, който едва не уби с колата си полицейски служител. Той ще отговаря пред съда за причиняване на средна телесна повреда, незаконно притежание на оръжие и трафик на жени.

Мъжът отказа да говори пред камерата ни, а в залата заяви, че е осмислил постъпката си и я е извършил в неадекватно състояние и под стрес. По думите му той не е осъзнал, че пред него стои служител на реда. Криминалистът беше блъснат и возен върху капака на колата километър и половина по улиците на града. Той е в болница с черепно-мозъчна травма, състоянието му се подобрява. До момента извършителят е съден шест пъти за кражби, незаконно притежание на оръжие, шофиране без книжка и под влиянието на наркотици. 

"Направих среща с него сутринта в ареста. Той изключително много съжалява. Въпреки многобройните осъждания, това момче се беше поправило. Това е един нещастен инцидент, както за пострадалото момче, така и за него. Моят подзащитен е категоричен, че не желае да обжалва мярката. Желае делото по-бързо да се развие", коментира Валя Петкова – адвокат на подсъдимия пред БНТ.