Уникален, забележителен и колоритен. Това бяха само една част от определенията, които публиката на Международния фолклорен фестивал даде за изпълненията на съставите, които тази година участват в събитието, предаде "Фокус".

Но това е Пловдив - първият български град европейска столица на културата, изпълнен с богат обществен живот и множество културни събития. Начало на фестивала даде заместник-кметът по култура Пламен Панов, който не скри радостта си от факта, че Античният театър е пълен.

3000 човека се изправиха на крака, след като изпълнителите на състава от Полша изпя българската народна песен "Катерино моме".

Зашеметяващите танци на Грузия, сиртакито от Гърция, екзотичните танци на Мексико и Индонезия бяха само една малка част от това, което накара пловдивчани и гости на града отново да се радват, че са публика на един от най-посещаваните фестивали в града.

До края на седмицата всяка вечер на Антични театър ще има изпълнения на съставите. На същата сцена в последната вечер – 28 юли, петък, от 20 часа ще се състои галаконцертът и церемонията по официалното закриване на събитието. На 26 и 27 юли, концерти освен на Античен театър ще има и на открита сцена в парк Лаута.

Във видеото може да видите изпълненията на Грузия и Гърция.