27 докладни записки са включени в дневния ред на сесията на Общински съвет – Кюстендил, насрочена за 31 март. Това съобщи пред журналисти председателят на местния парламент Иван Андонов, предаде репортер на Радио "Фокус“ – Кюстендил. Заседанието ще започне от 14.00 часа в залата на общинска администрация. Съветниците трябва да приемат отчет за дейността и управлението на Общинския фонд за подкрепа на местни инициативи, както и отчет за изпълнение на общинската програма за опазване на околната среда за 2021 година, отчет за изпълнение на общинската програма за управление на отпадъците и отчет за изпълнение на програмата за управление и подобряване на качеството на въздуха.

Предвиждат се промени в наредба за реда и условията за поставяне на преместваеми обекти, рекламни, информационни и монументалнодекоративни елементи на градското обзавеждане и за рекламната дейност.

В рамките на заседанието трябва да бъде одобрен годишен доклад за наблюдение на изпълнението на "План за интегрирано развитие на Община Кюстендил за периода 2021 – 2027г.“ за 2021 година. Включени са приемане план-сметка за разходите за чистота през 2022 година и приемане на бюджет на Община Кюстендил за 2022 година. Съветниците трябва да одобрят предоставяне на финансова помощ на Зографската Света обител.

Венцеслав ИЛЧЕВ