26 акта и 120 глоби по фиш са написали полицаи от Великотърновсска област за денонощие. От Областна дирекция на МВР в старата столица уточняват, че през последните 24 часа са проверени 534-а граждани и 310 автомобила. Заснети са 47 видеоклипа за скорост.

Патрулите са хванали един пиян и един дрогиран шофьори. Тази нощ в Сухиндол е извършена проверка на лек автомобил, управляван от 52-годишен местен жител. Направен му е тест за употреба на алкохол, апаратът е отчел 2,13 промила. Мъжът е отказал кръвна проба за химичен анализ. Задържан е за срок до 24 часа по ЗМВР. Срещу него е започнато бъ зо производство.

Вчера преди обяд е извършена проверка на лек автомобил, управляван от 29-годишен от Велико Търново. При тест на шофьора за употреба на наркотични вещества, апаратът е отчел положителна реакция на канабис. Той е дал кръвна проба за химичен анализ. Задържан е за срок до 24 часа по ЗМВР. По случая е образувана преписка. 

В региона се е провела и спецакция за противодействие на престъпността, опазване на обществения ред и безопасността на движение. Съставен е един акт и са наложени 16 глоби по фиш.