24 глоби са наложени на велосипедисти и водачи на тротинетки в Казанлък, предаде репортер на "Фокус". От началото на месец август, екипи на направление "Контрол по спазване на подзаконовите нормативни актове", част от Инспекторат към Община Казанлък, са констатирали 112 случая на неправилно паркиране. 

Водачите на превозните средства са санкционирани, като им е наложена глоба с фиш. Констатирани са 8 нереглемантерирани сметища, като са установени и издирени нарушителите, отговорни за 6 от тях, издадени са предписания да ги почистят и са написани актове. Пет са направените проверки за нереглментиран превоз на пътници. Установено е едно нарушение, за което е съставен административен акт. 

През месец август служителите на Община Казанлък, съвместно с РУ "Полиция", са извършили 8 регулярни обхода. Проверени са 43 лица, управляващи велосопеди и тротинетки на нерегламентирани места , като са наложени глоби в 24 от случаите. Целта на обходите е да се осигури по-спокойна и безопасна среда за жителите и гостите на града, с акцент върху пътната безопасност. 

Контрольори са посетили 68 адреса за връчване на неплатени задължения към Община Казанлък. Звеното е отработило 42 сигнала на граждани, постъпили на Горещия телефон на Общината и тел.112  и 7 жалби. Проверени са и 6 адреса по сигнал за разкопаване на улична и тротоарна настилка. През месеца са констатирани 7 броя излезли от употреба МПС и са издадени предписания на собствениците да ги преместят. 

Община Казанлък призовава всички жители да спазват действащите наредби и да съдействат за поддържането на чиста и приветлива градска среда.