232-а са новозаразените с COVID-19 във Великотърновска област за последното денонощие. Средната 14-дневна заболеваемост достигна 938,54 на 100 хил. души население. От Регионалната здравна инспекция уточняват за Радио "Фокус“ – Велико Търново, че положителни проби са дали ученик от 5 клас в СУ "Емилиян Станев“ и служител от ДГ "Соня“ във. Велико Търново; служител в ДГ "Зорница“ в Дебелец; ученик от 4 клас в СУ "Георги Измирлиев в Горна Оряховица; дете в ДГ "Щастливо детство“ в Драганово; учител и дете в ДГ "Детска радост“ в Долна Оряховица; дете в ДГ "Радост“ – Свищов. Разпоредени са всички противоепидемични мерки, а контактните лица са под карантина.

Активните пациенти с коронавирус в областта са 1888, като 200 от тях се лекуват в болница. Най-много хоспитализирани има в общините Велико Търново /57/, Свищов /43-а/ и Горна Оряховица /33-а/. Битката със заразата през отминалите 24 часа са изгубили три жени и четирима мъже, с което починалите стават 1490.

До момента в региона са поставени 110 363 дози от различните препарати срещу COVID-19. Със завършен имунизационен цикъл са общо 52 170 лица, а с бустерна доза /реваксинация/ - 17 777.

В област Велико Търново продължават ваксинациите срещу COVID-19 в разкритите временни имунизационни кабинети в лечебни заведения и в РЗИ – Велико Търново, в практиките на общопрактикуващите лекари. Подробна информация за работещите "зелени коридори“ в периода 1 – 4 февруари 2022 г. е публикувана на интернет страницата на РЗИ – Велико Търново – рубрика "Актуално“, "Имунизационна кампания“ – "Зелени коридори“.

Луиза ТРАНЧЕВА