Своята 22-ра годишнина отпразнува Градския ученически парламент във Велико Търново, предаде кореспондент на "Фокус“. Стотици жители и гости на града станаха свидетели на музикалната проява, чиито домакин бе Летния театър в старата столица.

На сцената се качиха ДВГ "Пеещи камбанки“, Виргиния балет, Студио "Румина“, Танцово студио "Динамик“, Анелия Илиева, ученици от класа по поп и джаз пеене от СУ "Емилиян Станев“ с ръководител Петя Кръстева, младите изпълнители Данаила Мицова и Теодора Джебарова от класа по флейта на г-жа Шимидова, ДЮТА "Търновче“.

Своите поздравления към организаторите отправи заместник кмета по културата на Община Велико Търново Нейко Генчев. Той подчерта, че думата парламент идва от френски и означава "говоря“, а какво по-хубаво от това да се говори на езика на изкуството. На събитието присъстваха и бившите председатели на организацията Марта Павлова-Стоянова, Жулиета Войнова и Красин Каракоцев.

"Искам да благодаря на целия екип на Градски ученически парламент за този концерт и за всички акции, които сме направили до сега. Нищо от това нямаше да бъде възможно без безрезервната подкрепа на Община Велико Търново и Младежки дом“, сподели в емоционално слово председателя на организацията Лилия Енчева.

Градски ученически парламент е създаден през 2001 година от ученици, които имали мечтата да ангажират свободното време на младите хора във Велико Търново. През годините младежите са организирали много благотворителни кампании, спортни мероприятия и образователни акции. Част от тях жителите и гостите на града можеха да видят на специална изложба пред Факултета по изобразително изкуство.