21 прореза има по тялото на обезобразеното момиче от Стара Загора. Това каза районният прокурор на Стара Загора Таня Димитрова, предаде репортер на "Фокус“. Лицето Г. Г. е задържано тази сутрин за 72 часа. Това е второто досъдебно производство спрямо него и се касае за средна телесна повреда.

"Тепърва ще се разследват доказателствата. Първият път 26-годишният мъж е бил пуснат от ареста без мярка с претекст на съда, че множеството порезни рани с макетен нож по тялото, строшен нос и обръсната глава са лека телесна щета. Решението обвиненият Георги Николаев да бъде освободен е било взето от арбитър Татяна Коева. Считаме, че средната телесна повреда се е изразила в мозъчно сътресение, което е придружено с изпадане в безсъзнание“, каза прокурор Димитрова.

Вероятната причина за насилието и агресията е ревност, но обвиняемият отказва да говори.  Пострадалото момиче е било разпитано още в болницата, но тогава тя не си е спомняла нищо от инцидента.

"На 26 юни около 23:30 ч. в полицията е получен сигнал от съседка на момичето, че то е потърсило помощ от нея. Младата жена била с множество порезни рани и обилно кръвотечение. Момичето било настанено в болница без опасност за живота“, обясни директорът на ОДМВР-Стара Загора старши комисар Лазар Христов.

"Показанията на пострадалата са следните – след влизане на лицето в дома на момичето, тя го вижда, а той и нанася юмручни удари по главата. Тя казва, че оттам нищо не помни. Свестява се нарязана и търси помощ от съседка на долния етаж. Това са нейните показания", каза още районният прокурор Димитрова. Тя обясни, че наблюдаващите прокурори ще положат максимални усилия за събиране на доказателства за предявяване на обвинение, което "съответства на тежестта на престъплението", както и да бъде наложено справедливо наказание.

"В събота пострадалата Д.М. се яви лично в Първо РУ, за да заяви, че срещу нея задържаното лице е отправяло заплахи в периода март – юни и по-конкретно – на 24 юни. На основание на това е образувано досъдебно производство. След подадения от пострадалата сигнал в полиция започнали действия по задържането на заподозрения. Той не бил открит на домашния си адрес. Негови близки заявили, че е напуснал дома си, не са го виждали и нямат връзка с него. Тогава Г.Г. е обявен за общодържавно издирване. Полицията започна проверки на осем адреса в Стара Загора и беседи с близки и приятели на мъжа, както и с адвоката му. Имахме информация, че лицето се укрива и до тази сутрин то не беше открито. Около 8.00 ч. наш пост колеги забеляза, че той се придвижва с лек автомобил и напуска населеното място. Незабавно са организирани заградителни мероприятия и мъжът е задържан на входа на Стара Загора. В момента се намира в следствения арест", обясни ст. ком. Христов.

Предстои да бъдат разпитани и няколко неустановени свидетели. Ще бъде изготвен и психологически портрет на извършителя заради проявената жестокост. Макетният нож, с който е извършено престъплението, както и маската на мъжа, са открити.

Таня Димитрова съобщи, че е проведен разговор и с майката на пострадалата за психическото и физическото й състояние. Предложена е и работа с психолог. Бившият й приятел, който е поддържал контакт с нея и по време на новата й връзка със задържания, също се е свързал с полицията и е казал, че тя се е оплаквала от ревността на Г. Г и е споделила, че е получавала заплахи.

Както стана ясно по-рано обвиняемият има жена и дете. Майката на детето не е дала показания за насилие спрямо нея.

Рени АТАНАСОВА