Изложба, посветена на есента, е подредена в малката зала на ул. "Борисова“ 6 в Русе. Тя е традиционна и се организира от Дружеството на художниците в града с председател Николай Колев. Експозицията бе официално открита от главния секретар на Областната администрация Ирена Тодорова и заместник-кметовете Златомира Стефанова и Димитър Недев. Подобна изложба се организира за трети пореден път и тази година в нея участват 20 автори с малко над 100 картини. Повечето от произведенията не са показвани досега.

"Днешната експозиция пресъздава по един неповторим начин прекрасната есенна атмосфера и пъстрота на сезона в живота ни“, каза Тодорова и благодари на художниците за личния им принос в съвременната ни култура.

"Именно заради хора като Вас, Русе винаги е бил специален град, изпълнен с неповторим дух и атмосфера. Продължавайте да ни провокирате и радвате със своето изкуство, да ни зареждате с енергия особено в тези динамични дни“, допълни главният секретар на Областната администрация.

"Есента е не само един от най-живописните сезони, но и време, в което природата ни поднася вдъхновение във всяка багра и форма. Русе, със своята уникална красота и богата културна история, без съмнение е място, което стимулира творческите души да пресъздадат тези чудни есенни мигове върху платното“, сподели от своя страна заместник-кметът Златомира Стефанова. "Чрез вашето изкуство ще имаме възможността да преоткрием есента през вашите очи и да се насладим на нейното неповторимо очарование“, допълни още тя и пожела на участниците в изложбата здраве и творческо вдъхновение.

Представени са различни концептуални и естетически виждания, специфични със своята авторска индивидуалност, като картините са вдъхновени най-вече от Русе и региона. Основните методи, на които са заложили художниците, са маслените и акрилни бои, както и акварела. Изложбата ще може да бъде разгледана до 3 октомври.