Деветнадесет екипажа подадоха заявки за участие в третото издание на Рали спринт Пампорово. Организаторите очакват и два екипажа от Сърбия, които да се включат в последния кръг от родния шампионат по рали спринт, съобщиха от пресцентъра на Община Смолян.

Рали спринт "Пампорово“ 2023 ще бъде открит на 11 ноември в 17:00 ч. пред хотел "Орловец“ в Пампорово. Петзвездният хотел ще бъде и щаб на състезанието, като в него ще бъде разположен и пресцентъра на надпреварата. Награждаването на победителите се очаква да започне на 12 ноември около 16,30 часа пред сградата на Община Смолян.

Едни от най-елитните пилоти в България ще се състезават по главния булевард на Смолян на 12 ноември (неделя) от 15:30 часа.

Надпреварата ще бъде специален етап от Рали спринт Пампорово, като за целта е въведена специална организация на движението на Новия център в Смолян.

Супер специалният етап на име “Смолян" е с маршрут от 1,85 км, като след него ще се проведе и церемонията по награждаване.

Скоростен етап “Смолянски езера" има изцяло нова и непозната за състезателите секция.

Другият скоростен етап “Пампорово" ще се кара в обратна посока от к.к. Пампорово към село Левочево.

Организатори на събитието са Автомобилната федерация на България, съвместно с Община Смолян, СБА-Смолян, Община Чепеларе и Пампорово АД.

Повече информация за състезанието можете да намерите на rallypamporovo.bg и на Facebook страницата на надпреварата.