В Кюстендил ще бъдат отбелязани 187 години от рождението на Васил Левски, предаде "Фокус“. Началото на тържествената церемония е от 11.00 часа пред бюст-паметника на Апостола. Програмата предвижда слово-рецитал и поднасяне на венци и цветя на паметния знак.

Тържествено честване ще има и в Дупница. Програмата ще започне от 10.00 часа пред паметника на Васил Левски. Ще бъдат положени венци и цветя. Дупница ще отдаде почит пред личността, делото и саможертвата на гениалния теоретик, революционер и организатор на българското националноосвободително движение през 60-те и 70-те години на XIX век. 

Жителите на кюстендилското село Николичевци ще отбележат 187 години от рождението на Левски пред издигнатия в негова чест паметник, в центъра на населеното място. Предвидени са слово от кмета на селото, рецитал и поднасяне на цветя. Началото е в 11.00 часа.

В село Новоселяне, община Бобов дол от 10.30 часа ще бъдат поднесени венци и цветя пред паметния знак на Васил Левски.

От 19.00 часа пред паметната плоча на Дякона в село Соволяно ще бъдат поднесени венци и цветя, в чест на годишнината от неговото рождение. Организатори са кметството в село Соволяно, читалище "Светлина“ и Пенсионерски клуб "Кубрат Панев“.