18 хиляди лева събраха по време на Коледния базар доброволците от сдружение "Приятели на животните - Велико Търново“. Средствата са от отчетените продажби, направени през декември, предаде кореспондент на "Фокус“. Парите, казват от организацията, са с хиляда лева повече в сравнение с предходната 2022-а година.

В своята къщичка доброволците продаваха сувенири, украси за елха, картички, играчки, аксесоари за домашни любимци, календари, като повечето от подаръците бяха ръчно направени.

"Благодарим на всички доброволци, които се включиха в Коледния базар. Благодарим и на всички, които дариха на къщичката ни“, казват с усмивка от "Приятели на животните – Велико Търново“

С 8 хиляди лева от събраните ще бъдат купени 100 талона за кастрации на улични женски котки. Много скоро доброволците ще дадат и допълнителна информация за това и кой и как може да се възползва на своята Фейсбук страница. Те напомнят, че безплатни кастрации прави и Община Велико Търново.

2 хиляди лева ще бъдат дарени на Общинския приют за кучета в село Шемшево, който е получил и част от одеялата, оставени в коледната къщичка. Завивки са изпратени и за приюта в Търговище.

Остатъкът от събраната сума ще бъде използван за храна за бездомните животни, както и за покриването на разходите за материали.