Стартирала е DiscoverEU - програма на Европейския съюз, в рамките на която на 18-годишни младежи се предлагат карти за пътуване, за да опознаят Европа чрез учебен опит. Това съобщи председателят на Общински съвет – Смолян, Димитър Кацаров, който е представител на Община Смолян в мрежата Изграждаме Европа с представители на местното самоуправление към Европейската комисия.  

Всички младежи, родени между 1 януари 2006 г. (включително) и 31 декември 2006 г. (включително) могат да кандидатстват до 16 октомври на следния линк: https://youth.europa.eu/discovereu_bg .  Сайта за кандидатстване вече е отворен. Там ще намерите и пълната информация за програмата.

Какво представлява DiscoverEU?

DiscoverEU е действие по програма "Еразъм+“, което дава възможност на младежи да опознаят многообразието на Европа, да научат за нейното културно наследство и история и да се запознаят с хора от целия континент. Те ще получат карта за пътуване, с която ще могат да пътуват предимно с влак.

Избраните участници ще получат Европейска младежка карта в рамките на DiscoverEU, благодарение на която ще могат да ползват множество отстъпки за културни посещения, учебни дейности, спорт, местен транспорт, настаняване и храна.

"Ще се радвам да мотивираме възможно най-много младежи да кандидатстват!“, посочи Димитър Кацаров.