Община Смолян обявява край на тазгодишното издание на инициативата "Календар на община Смолян“. Това съобщиха от пресцентъра на Общината.

"С радост може да обобщим, че тази година тя протече най-успешно и се събраха най-много пари. Семейството на Александър Сираков от Смолян ще получи сумата от 18 130 лв. Надяваме се, че тя ще е достатъчна за закупуването на устройството за изкачване на стълби, което е толкова важно, за да може Александър да има по-пълноценен живот. Благодарим на всеки от Вас, който си закупи календара, благодарим на всички хора, чиито снимки го направиха толкова търсен и харесван. Адмирации към всички училища, фирми и цехове, които го закупиха като подарък за работниците си или в които самите хора се организираха и закупиха за себе си.

Огромни благодарности и към собствениците на търговските обекти, които помогнаха в разпространението и продажбата му, за което трябва да уточним, че не са спечелили и стотинка. За четвърта поредна година тази инициатива ни дава надежда, че в колкото и трудни времена да живеем, доброто и съпричастността могат да случват чудеса!“, заявяват от Община Смолян