17-годишен е задържан за заплахи и изнудване срещу мъж и близките му в Стара Загора, съобщиха за "Фокус" от ОДМВР-Стара Загора.

Криминалисти от сектор "Противодействие на криминалната престъпност“ при ОДМВР-Стара Загора са провели оперативно-издирвателни мероприятия за разкриване и документиране на престъпна дейност на непълнолетно лице. Чрез използване на заплахи спрямо 19-годишен мъж и близките му, в условията на продължавано престъпление, извършвано в периода от средата на месец февруари до края на месец септември 2024г., непълнолетният е принудил 19-годишният да му предаде около 10 000 лева.

На 2 октомври, в хода на специализирана полицейска операция, като извършител на престъплението е установен 17-годишният младеж. На същата дата, на улица в град Стара Загора, в момент на получаване/взимане на сума пари от лек автомобил, той е задържан. Намерен и иззет е плик, съдържащ 10 банкноти с номинал от 100 лв. на обща стойност 1000 лв., както и мобилен телефон използван при престъпната му дейност.

В ОДМВР-Стара Загора е образуваното досъдебно производство. Работата по случая продължава под надзора на Районна прокуратура-Стара Загора.