На 27 август около 20:40 часа 16-годишен е паднал от индивидуално електрическо превозно средство в Плевен. С тежка черепно - мозъчна травма и с опасност за живота непълнолетният е настанен за лечение в УМБАЛ "Д-р Георги Странски" – Плевен, вследствие на което губи живота си. Извършен е оглед на местопроизшествието от полицейски служители. Причините за възникване на произшествието са процес на установяване. 

От Областната дирекция на МВР - Плевен разказаха за "Фокус", че сигнал за инцидента е получен от медицинското заведение на следващия ден. Полицейските органи веднага се самосезират. 

Вече в Плевен са регистрирани сериозни произшествия с тротинетки. Само през изминалото денонощие в полицията са постъпили пет сигнала за инциденти с водачи на тротинетки в областния град.  Зачестяват и сигналите от граждани, заради това, че в местата за разходка покрай тях профучават тротинетки с доста висока скорост. Индивидуалните електрически превозни средства са удобни, бързи и много опасни. Приети са редица текстове в Закона за движение по пътищата, които регламентират строги правила за ползването им. Първото изискване към тези превозни средства е да са технически изправни – да имат работещи спирачни системи, да разполагат с изрядни светлини и електронен или механически звънец.