16-годишната Даяна Димитрова стана спортист на Кюстендил за 2021 година, предаде репортер на Радио "Фокус“ – Кюстендил. Церемонията по награждаването на победителите в годишната класация се проведе в голямата зала на спортен комплекс "Осогово“. На нея присъстваха кметът на Кюстендил Петър Паунов, областният управител Александър Пандурски, председателят на Общински съвет Иван Андонов. Победителката в класацията е част от клуба по художествена гимнастика "Велбъжд“. През 2021 година Даяна Димитрова печели 27 медала държавни шампионати, първенства и международни турнири. Нейни треньори са Валя Машова и Елена Близнакова. Второто място в класацията зае Тодор Настев от спортен клуб "Дарис“, състезател от националния отбор по олимпийско карате за Мъже. Третото място получи Юлиян Захариев от спортен клуб "Чикара-ли“. Отбор на 2021 година стана ансамбълът девойки старша възраст от клуба по художествена гимнастика "Велбъжд“. Наградите бяха връчени от кмета на Община Кюстендил Петър Паунов.

"Знаете с какво внимание се отнасяме към вашите изяви. Благодаря ви за усилията и труда, които положихте през тези две тежки години. Създавахте емоция, която ни крепеше, че този свят отново ще заживее по един нормален начин. Внасяте стил в живота, за който всеки може да мечтае. Резултатите ви са достойни за гордост“, каза Петър Паунов. Той увери, че Община Кюстендил ще продължи да подкрепя спортната дейност и да създава още по-добри условия. Следващата стъпка трябва да бъде модернизиране на лекоатлетическата писта, а голямата цел е многофункционална спортна зала.

Златната медалистка от Олимпийските игри в Токио - Ерика Зафирова получи плакета "Почетен гражданин на Кюстендил". Треньорът по художествена гимнастика и председател на спортен клуб по гимнастика "Велбъжд" Валя Машова също получи най-високото общинско отличие за настоящата година. По време на церемонията бяха наградени и отличените спортисти за 2020 година.

Венцеслав ИЛЧЕВ