Младеж вилня в обществена тоалетна в Дебелец. Сигнал за посегателството дойде от кмета на населеното място Снежана Първанова, предаде кореспондент на "Фокус“. Само няколко дни след вандалския акт полицията в Килифарево разкри извършителя, който е унищожил вратите на общинската тоалетна в града.

"Посегателството е извършено в нощта на 3 срещу 4 август. От проведените незабавни действия по разследването е установено, че извършител на деянието е 16-годишен от Велико Търново, неизвестен до момента на полицията. Той е направил пълни самопризнания. Материалите по случая ще бъдат докладвани в прокуратурата“, обясняват от търновската полиция.

"Кметство Дебелец поддържа единствената в община Велико Търново безплатна обществена тоалетна. Полагаме всекидневни грижи санитарният възел да бъде чист за комфортно ползване от всички. За съжаление за пореден път тоалетната е обект на вандализъм. Този път средствата, които ще бъдат необходими за възстановяването, няма да са малко“, каза още Снежана Първанова и призова гражданите да пазят общинската собственост и обществените пространства.

Луиза ТРАНЧЕВА