Столичният общински съвет (СОС) заседава днес заради финансовите проблеми в градския транспорт в София. Общинските съветници разгледаха и подкрепиха доклада на кмета Васил Терзиев, който претърпя в последния момент корекции, предаде репортер на "Фокус". Предложеното бе увеличение от 6 на 15 млн. лв. на стойността на заема, който общината да отпусне за градския транспорт. То бе прието с пълно единодушие, като "за" гласува 52-ата присъстващи общински съветници. 

Докладът касаеше опускането на парични заеми от Столична община на "Столичен автотранспорт“ ЕАД и "Столичен електротранспорт“ ЕАД за погасяване на натрупани задължения към 31 август 2024 г. Така "Столичен автотранспорт" ЕАД ще получи 11 млн. лева, а "Столичен електротранспорт" ЕАД ще получи 4 млн. лева.

На съвместното заседание на трите комисии по транспорт, икономика и финанси и в СОС беше взето решение и за 3,3 млн. лева по бонусната система, която вече е разписана и обещана предварително за следващите три месеца. Но тя не беше гласувана и ще бъде разглеждана с актуализация.