15-годишен с 8 грама канабис заловиха полицаи от Стражица. От Областна дирекция на МВР - Велико Търново уточняват, че случая е от вчера. Младежът е спрян за рутинна проверка, при която у него са намерени и иззети саморъчно свита цигара, съдържаща около 1 грам растителна маса, която при полеви наркотест е реагирала на канабис и пликче, съдържащо около 7 грама от същата растителна маса.

По случая е започнато досъдебно производство.

През денонощието патрули от областта са заловили и двама мъже, седнали зад волана в нетрезво състояние. У единия са намерили и метаамфетамин. 

Снощи около 21:30 часа на кръстовище във Велико Търново е извършена проверка на лек автомобил, управляван от 23-годишен местен жител, известен на полицията и осъждан. При тест на шофьора за употреба на алкохол, апаратът е отчел отрицателен резултат. Мъжът е отказал проверка за употреба на наркотични вещества. При последвала проверка в автомобила и личен обиск е намерено шишенце, съдържащо бяло прахообразно вещество, което при полеви наркотест е реагирало на метаамфетамин. Водачът е задържан за срок до 24 часа по ЗМВР. Срещу него е започнато бързо производство.

В следобедните часове в село Лесичери е извършена проверка на лек автомобил, управляван от 60-годишен местен жител. При проверка тест за употреба на алкохол, апаратът е отчел 1,91 промила. Той е отказал кръвна проба. Задържан е за срок до 24 часа по ЗМВР. Автомобилът е иззет. Срещу него е започнато бързо производство.