Богатата, дълга над 15 часа музикална програма ще зарадва всички дошли в трите дни на най-големия празник на родопската гайда у нас – Гайдарското надсвирване в село Гера, което ще се проведе от 2-ри до 4-ти август, съобщиха организаторите.

На 2-ри август от 12:00 часа на сцената до параклиса започва фестивалната гайдарска програма. От 18:00 часа пък ще има фолклорен концерт на Валя Вълкова. От 19:00 часа до полунощ ще има хороводен концерт с оркестър "Евридика“.

На 3-ти август от 10:00 до 16:00 часа е гайдарското насвирване отново на сцената до параклиса. От 11:00 часа на поляната до храма е състезанието на най-дълго свирене на гайда на открито. През целия ден ще има и безплатни уроци по свирене на гайда, както и майсторски демонстрации за направата на гайда. От 17:00 часа е награждаването на победителите от Гайдарското надсвирване.

По-късно от 17:00 часа ще има народно веселие с оркестър "Пампорово“ на сцената на амфитеатъра. След тях ще пее народната певица Светла Дукатева. А след нея ще има изпълнения на "Каба кабадайлии“, гайдарска формация "Орфей“, а вечерта ще завърши отново с оркестър "Пампорово“.

В неделя, на 4-ти август ще има отново фестивална гайдарска програма. От от 12:00 часа до 16:00 часа за доброто настроение на гостите на събора ще се погрижат отново от оркестър "Пампорово“. 

За всички посетители ще има безплатни зони за паркиране и безплатен къмпинг.

Организиран транспорт ще има с автобуси по разписание от Смолян и Пампорово, като извозване ще бъде организирано и от Широка лъка и Гела.