14 изложители на Международния технически панаир получиха златни медали с диплом за иновативно изделие от 77-oто издание на индустриалното изложение. Официалната церемония по награждаване се състоя снощи в зала "Пловдив“ на Конгресния център в Международен панаир Пловдив.

Медалистите определи авторитетно жури с председател Евгени Симеонов – председател на Държавна агенция за метрологичен и технически надзор (ДАМТН), заместник-председател доц. д-р Иван Соколов – главен директор на Международен панаир Пловдив,  и експерти от ДАМТН.

“Завърши много конкурентно и оспорвано съревнование. To илюстрира интелектуалния и научено-изследователски потенциал на индустрията. Поздравявам екипите и компаниите за ползотворната работа и постигнатия успех - каза в приветствието си към наградените доц. д-р Иван Соколов и пожела: Продължавайте да бъдете двигатели на бъдещето“.

“Златните медали се доказаха като най-висок атестат за качество и иновативност“, посочи председателят на ДАМТН Евгени Симеонов. Той поздрави отличените, а на останалите участници в конкурса пожела следващата година да преминат успешно критериите на безпристрастната комисия.

Областният управител инж. д-р Илия Зюмбилев сподели, че за него е чест да участва в церемонията по връчване на златните медали. Като представител на държавата, той изрази силния ангажимент на “правителството и специално на икономическото министерство към развитието на Международен панаир Пловдив, за да продължи да бъде витрина на българския бизнес и икономика".