Тазгодишните носители на наградите "Анастасия Тошева“ и "Млад учител“, които се присъждат за високи постижения в областта на науката и образованието в община Стара Загора, ще станат ясни в Деня на народните будители по време на стилна церемония, предаде репортер на "Фокус". Общо тринадесет са постъпилите мотивираните предложения.

За присъждане на плакет "Анастасия Тошева“ са входирани номинации в следния ред: Екатерина Славова Йовчева, старши учител по Математика в Основно училище "Кирил Христов“, Мариана Василева Костова, старши учител по Математика в ППМГ "Гео Милев“, д-р Лидия Стоянова Блажева, заместник-директор по учебно производствена дейност в НПГВМ "Иван Павлов“, Милена Желязкова Желязкова, директор на II Основно училище "Петко Рачов Славейков“, Йорданка Кирилова Раденкова, старши учител по Български език и литература в Средно училище "Максим Горки“, проф. д-р Галя Кожухарова, директор на Департамент за информация и повишаване квалификацията на учителите (ДИПКУ) при Тракийски университет и Педагогически колектив на Търговска гимназия "Княз Симеон Търновски“.

За присъждане на плакет "Млад учител“ са постъпили предложения в следния ред: Мария Станиславова Даскалова, учител по Китайски език в Средно училище "Максим Горки“, Кристиан Емил Михайлов, учител по Информатика и информационни технологии в Средно училище "Иван Вазов“, Красилена Тенева Калъчева-Иванова, учител по Български език и литература в НПГВМ "Иван Павлов“, Делчо Николаев Делчев, учител по Български език и литература в НПГВМ "Иван Павлов“, Петър Иванов Иванов, учител по Английски език в НПГВМ "Иван Павлов“, Ралица Йонкова Бояджиева, учител по Информационни технологии в ППМГ "Гео Милев“.

Мотивираните предложения, постъпили на основание Наредбата за наградите и отличията на Община Стара Загора,  са публикувани в сайта на Общинска администрация.