Благотворителната кампания за Андрей Андреев от село Момчиловци, организирана от Ученическия съвет на Езикова гимназия "Иван Вазов“ - Смолян, приключи успешно и събраната сума в размер на 13 300 лв. вече е преведена в дарителската сметка на майка му. Това съобщиха от училището. Учениците от гимназията с подкрепата на своите учители организираха благотворителен концерт, благотворителен базар и бяха поставили кутии в различни магазини в Смолян, в които всеки желаещ можеше да дари средства за Андрей, който страда от множествена склероза.

Традиционният благотворителен концерт, който тази година бе в подкрепа на Андрей, се проведе през декември в Зала 1 на Родопски драматичен театър "Николай Хайтов“. За каузата на Ученическия съвет на гимназията на сцената на театъра се изявиха  множество групи и изпълнители. Всички те сътвориха приказка за доброто под благия поглед на Дядо Коледа, в компанията на Снежанка и Елфа.

Сред официалните гости бяха председателят на Общинския съвет – Димитър Кацаров и кметът на с. Момчиловци – Сийка Суркова. Подкрепа за каузата учениците получиха и от известния преподавател по приложна математика и физика Теодосий Теодосиев.