124 деца и ученици от детски градини и училища в Ловеч се включиха в конкурса "Топли ръкавички, шапки и шалове, изплетени от мама и баба". Този конкурс е организиран в чест на днешния 12 декември, който е празник на свети Спиридон, покровител на занаятите и занаятчиите, съобщиха от общината.

Участници и наградени деца

Представени са 206 плетива, а комисията, назначена със заповед на кмета, определи десетте победители. Наградата за тях включва парична премия, предоставена от Ротари клуб, и грамота. Наградените деца са:

Радостин Братоев – детска градина "Първи юни“, I група

Дария Иванова – детска градина "Първи юни“, II група

Младен Тодоров – детска градина "Радост“, III група

Самуил Петков – детска градина "Зора“, IV група

Борислава Цанкова – СУ "Тодор Кирков“, I клас

Йордан Тинков – ОУ "Васил Левски“, III клас

Денислава Ивайлова – ОУ "Васил Левски“, IV клас

Симона Ивова – ОУ "Проф. Димитър Димов“, IV клас

Божидара Тодорова – СУ "Тодор Кирков“, IV клас

Пламена Генова – ОУ "Христо Никифоров“, V клас

Наградите бяха връчени на церемония на Покрития мост от кмета и президент на Ротари клуб – Ловеч, Страцимир Петков. Той подчерта, че всички участници са победители и благодари за голямото участие и майсторството на мамите и бабите, които изработиха плетивата.

Изделията, изплетени от мама и баба, ще бъдат изложени за продажба в една от къщичките на коледния базар. Парите от продажбата ще бъдат направени като дарение на детското отделение на МБАЛ "Проф. д-р П. Стоянов". Това е още един начин, по който децата от Ловеч показват своята талант и същевременно помагат на нуждаещите се.