120 години навърши Народно читалище "Просвета – 1904“ в Пчелище. Празникът събра много жители и гости на великотърновското село, препълнили читалищния салон.

Програмата откри кметицата Гица Лазарова, а поздрав към всички отправи кметът на Велико Търново Даниел Панов, който уважи честването.

"Винаги съм казвал, че в историята има безценна мъдрост, която ни се дава и от нас се изисква да вникнем в нея. Ценностите, традициите, обичаите, семейството като здрава опора – това ни е съхранило като народ през вековете. В това е изразът и на силата на българския дух. А читалището е онова средище, което пази българския дух жив и силен. Ето около това си струва да сме обединени. С обединението идва и стабилността – и в малкото село, и в големия град, и в държавата“, каза кметът на Велико Търново Даниел Панов.

През уикенда бе открита и нова детска площадка в Килифарево – събитие, зарадвало и малки, и големи. Проект на кметството, насочен в посока по-добро качество на живот и повече условия за децата и младите семейства, финансиран от Община Велико Търново.