Велико Търново. Специализирана полицейска операция за противодействие на конвенционалната престъпност се проведе на територията на старата столица и селата Шемшево, Леденик, Балван, Ново село и Миндя, съобщиха от ОДМВР - Велико Търново.

Разкрити са 12 престъпления, приключени са девет досъдебни производства, повдигнати са обвинения на девет лица. Двама са задържани за срок до 24 часа по ЗМВР.

Образувано е едно бързо производство за шофиране в нетрезво състояние и една преписка. Проверени са общо 590 граждани и 278 автомобила. Съставени са 10 акта по Закона за движение по пътищата и 5 акта по Закона за българските лични документи, наложени са 98 глоби по фиш. Заснети са 111 видеоклипа за скорост и са връчени 33 електронни фиша. Операцията е реализирана от служители на РУ – В. Търново.

През денонощието полицейските патрули в област В. Търново са проверили общо 413 граждани, от които 84 за употреба на алкохол и 235 автомобила, от тях 37 товарни. Съставени са 25 акта и са наложени 127 глоби по фиш. Заснети са 179 видеоклипа за скорост.