Конкурси за директори на 11 училища във Великотърновска област обяви Регионалното управление по образованието в старата столица. Oт там уточниха, че в тези образователни институции ръководителите са назначени много отдавна и е нормално и обективно да се проведат състезания за поста, предаде кореспондент на "Фокус“. Само едно от школата е на територията на областния град - Хуманитарната гимназия "Св. св. Кирил и Методи“. В Търновска община нови или стари, но преизбрани директори ще има и в ОУ "Васил Левски“ в село Леденик и в ОУ "Христо Ботев“ в село Ресен. За община Горна Оряхвоица училищата, за които е обявен конкурс са ОУ "Св. Паисий Хилендарски“, ОУ "Отец Паисий“ в село Писарево, ОУ "Климент Охридски“ в село Драганово и ОУ "Св. св. Кирил и Методий“ в село Поликраище. В района на Стражица ръководители се търсят за Начално училище "Иван Вазов“ в село Царски извор, ОУ "Св. Климент Охридски“ в село Виноград и СУ "Св. Климент Охридски“ в село Камен, а в Сухиндол – за СУ "Св. Климент Охридски“.

От РУО допълниха и, че скоро ще бъдат обявени още конкурси за директори, като общо образователните институции, които ще преминат през това са 32, включително гореизброените.

За да участват в надпреварата, кандидатите трябва да имат не по-малко от 5 години учителски стаж и да притежават диплома за висше образование с образователно – квалификационна степен "магистър“, да не са осъждани и да не страдат от заболявания, които могат да застрашават живота и здравето на учениците.

Списъкът с необходимите документи можете да намерите на сайта на РУО. Крайният срок за подаването им е 12 февруари.