11 са задържани към 16:00 часа при специализираната полицейска операция, която се провежда на територията на Софийска област. Това съобщиха от пресцентъра на ОДМВР - София. 

Криминално проявен мъж попадна в полицейския капан в момент на пренасяне и сушене на канабис. Рано тази сутрин криминалисти от РУ-Костинброд организирали оперативно наблюдение над местността "Бодина глава", между махала "Белидие хан" и с. Градец. Не след дълго в полезрението им попаднал мъж, който пренасял корени със съцветия на канабис. При извършения оглед на местопроизшествието са открити канабисови стъбла със съцветия, поставени за сушене в специална палатка, бидони с вода, закопани в земята саксии, туби с течни торове. Иззети са 12 стръка и около 200 грама листна маса, реагираща на канабис. 38-годишният столичен рецидивист е задържан за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство, разследването по което продължава под наблюдението на прокуратурата.

Наркотични вещества са открити и от полицейските служители в Самоков и Етрополе. От осъждан самоковец са иззети около 100 грама MDMA, а 8 грама марихуана – от дома на осъждана жена в Етрополе. Извършителите са задържани за срок до 24 часа.

В хода на проверките, извършени от служители на икономическа полиция, в магазин в Пирдоп са установени и иззети 37 бутилки високоградусов алкохол с невалиден бандерол. Още 7 бутилки с високоградусов алкохол с невалиден бандерол са иззети от магазин за хранителни стоки в самоковското село Шипочане.

В хода на спецакцията е задържан и извършител на домашно насилие. Малко преди обяд в РУ-Костенец постъпил сигнал за пострадала от домашно насилие жена в с. Марица. На адреса незабавно били изпратени полицейски служители. Пред тях потърпевшата заявила, че мъжът, с когото живеят на семейни начала, ѝ е нанесъл побой преди около седмица, но не ѝ е позволил да сигнализира за станалото. Веднага е започната процедура по Закона за защита от домашно насилие и е уведомена прокуратурата. 34-годишният извършител е установен и задържан за срок до 24 часа.