Директорът на ОД на МВР – Кюстендил старши комисар Тодор Петров поздрави служителите на дирекцията във връзка с предстоящия им празник, съобщиха от пресцентъра на Областна дирекция на МВР – Кюстендил. "Ден преди 5 юли , когато се навършват 144 години от създаването на МВР,  и празника на служителите от МВР  се обръщам към вас с убеденост, че заедно ще се стремим да отговорим на очакванията на гражданите да продължим да защитаваме законните им права и интереси, с бърза и професионална реакция, с отзивчивост и разбиране да служим на реда, законността и хората. Убеден съм, че ще успеем благодарение на общите ни усилия“, каза ст. комисар Петров. 

Той отправи пожелание за здраве, упоритост и несломим дух и изрази благодарността си към всички негови колеги, които с дела доказват, че да бъдеш служител на МВР е свързано с умението да поемаш отговорност и риск. "Благодаря   на семействата ви, за разбирането, което проявяват, към вашия избор да се посветите на тази трудна и отговорна професия в служба на обществото. По случай нашия Празник искам да изразя благодарност и към всички наши партньори  - държавни структури, представители на местната власт, неправителствения сектор, граждани и медии“, допълни ст. комисар Тодор Петров.

За конкретен  принос, както и за постигнати високи резултати при изпълнение на служебните им задължения със заповед на директора са наградени 6-ма служители с обявяване на благодарност, с писмена похвала – 101, с индивидуална парична награда – 2-ма.

"Благодаря за поздравителните адреси по случай нашия Празник, които получихме от ръководителите на Окръжен съд  и Окръжна прокуратура, на кмета на Кюстендил и ръководителите на държавни структури. Честит празник, бъдете здрави и успявайте в труда и личните начинания“, каза Тодор Петров.