Изложба със 101 творби, посветени на любовта и виното, представят в Горна Оряховица, предаде кореспондент на "Фокус“. В експозицията участват 15 автори от 17 населени места в страната. Тя бе открита в Художествена галерия "Недялко Каранешев“ в навечерието на предстоящите празници Трифон Зарезан и Свети Валентин.

През 2024-а за пръв път изложбата излиза от тясната тематика за любовта и виното. Художниците са използвали различни техники, което прави картините изключително интересни и разнообразни. Посетителите могат да видя живопис, графика, дърворезба, сух пастел, масло, акварел, туш и перо, цветен молив, акрил, графичен и дигитален печат, фотография. Експозицията включва творби на много нови имена, които за първи път се представят пред горнооряховска публика. Наред с тях са изложени и произведенията на много утвърдени автори, разказа уредникът на Галерията д-р Деница Иванова – Александрова. В експозицията са включени творби на автори от Горна Оряховица, София, Варна, Бургас, Велико Търново, Долна Оряховица, Плевен, Червен бряг, Търговище, Стара Загора, Габрово, Севлиево, Павликени, Джулюница, Дебелец, Драганово, Равда. Разбира се най-голямо е горнооряховското участие. Много силно в изложбата са представени и преподаватели от ВТУ "Св. св. Кирил и Методий“, сред които е и уредникът на Галерията д-р Деница Иванова – Александрова.

Изложбата "Любов и вино“ ще остане в Горна Оряховица до началото на март. След това Художествена галерия "Недялко Каранешев“ ще посрещне международната пътуваща експозиция, посветена на 20-та годишнина на конкурса "Екслибрис“ на Регионална библиотека "Любен Каравелов“ – Русе.