1004 бебета са се родили в МОБАЛ "Д-р Стефан Черкезов“ от началото на годината до днес. Към момента в Неонатологичното отделение има настанени четири пеленачета, предаде кореспондент на "Фокус“.

В навечерието на Коледа структурата, в която се настаняват най-малките пациенти на лечебното заведение получи голямо дарение. Бизнесменът Галин Борисов предостави памперси, шишета за хранене, одеалца, хавлии, шапки, ръкавички и други бебешки стоки от първа необходимост за пеленачетата.

"Това са неща, което ежедневно използваме в грижата за бебетата. Прекрасен жест. Новородените трябва да се гледат с чисти и дезинфектирани дрешки и шишета, така че всичко ново е добре дошло. Искаме бебета ни да са здрави, а майките – усмихнати“, сподели старшата медицинска сестра на отделение Мария Нешева.

Тя обясни и, че шишета за бебета в кувьоз са изключително необходими, особено в първите моменти, тъй като майките започват грижата за рожбите си на по-късен етап. По думите й памперсите ще стигнат за поне 2 месеца.

"Това е един добър край на 2023-а и начало на 2024 година, където нашата общност да спомага за развитието на здравеопазването и областната болница, която е структуроопределяща за региона. Изключително важно е всички хора да се чувстват съпричастни по позитивен начин, да градим, а не да рушим. Пример за това е дарението на бизнесмена Галин Борисов, който помага на неонатологичното отделение – там, от където започва животът – родително отделение и неонатология“, заяви при приемането на дарението изпълнителният директор на МОБАЛ "Д-р Стефан Черкезов“ д-р Даниел Илиев.

"Поднасям дарението с пожелания в търновската болница да се раждат все повече деца! Уверявам екипа на областната лечебница, че винаги има подкрепа в лицето на местния бизнес“, каза пък дарителят.