Глобиха със 100 лева мъж, къпал се в шадраван във Велико Търново, предаде кореспондент на "Фокус“. Санкцията е наложена от Районния съд на 23-годишен местен жител. От Областна дирекция на МВР – Велико Търново уточняват, че в събота около 21:00 часа в местната полиция е получен сигнал за нарушаване на обществения ред. Мъж се къпел в шадравана в парк "Марно поле“, с което е предизвикал възмущението на гражданите. След намесата на полицията той е задържан за срок до 24 часа по ЗМВР. Съставен му е акт по Указа за борба с дребното хулиганство.

През уикенда полицаи от старата столица задържаха за хулиганство и 42-годишен горнооряховчанин. Сигнал за случая е получен в неделя. По данни на подателя на паркинг в централна градска част в областния град мъж, във видимо нетрезво състояние е отправял закани и обиди по адрес на други двама мъже и им е нанесъл удари с ръка и глава. След намесата на полицията извършителят е задържан за срок до 24 часа по ЗМВР. По случая е започнато досъдебно производство за хулиганство.

Глоба в размер на 100 лв. е наложил Районен съд – Велико Търново на 35-годишен от София за дребно хулиганство. В събота около 22,00 часа в заведение в областния град той е хвърлял пиротехнически изделия, с което е изразил явно неуважение към посетителите и персонала на заведението. След намесата на полицията е задържан за срок до 24 часа по ЗМВР. Съставен му е акт по Указа за борба с дребното хулиганство.