Честването започна с архиерейска света литургия в храма. Богослужението възглави Главиницкият епископ Макарий, викарий на Русенския митрополит Наум.

Архиереят донесе в храма и мощехранителница с частица от мощите на свети Георги Победоносец, която остава като дар за църквата за благословение на жителите и гостите на Бяла. Думите му към миряните бяха: "Голямо богатство вече имате във вашия град, във вашия храм. Да можем да се обърнем с молитва към него. Всеки от вас, който има нужда от Божията помощ, и всички ние, които търсим светостта, можем да идваме тук да коленичим пред свети Георги и да го помолим за помощ".

На литургията в храма присъстваха г-н Димитър Славов, кмет на Община Бяла, г-н Драгомир Драганов, областен управител на Русе и Мариан Антонов, председател на Общински съвет - Бяла.

Празникът продължи с концерт на Илия Луков. След приветствията на г-н Драганов и г-н Славов, площадът беше изпълнен със силата на нашенския фолклор - емоцията на народните ни песни и кръшните български хора.

В концерта също взеха участие сладкогласните Ива Котева, Мария Хубенова и Александра Гребенарова, както и Танцова Формация "Шарена Гайда" и беленският ансамбъл "Жарава.

Програмата ще завърши по-късно с Братя Аргирови и 3D мапинг шоу на моста в Архитектурен комплекс "Колю Фичето".