Миналата седмица, точно на 100-ния ден, беше приет рекорден бюджет на Пловдив - 684 милиона лева.

"Искам да благодаря на общинските съветници, най-вече на тези, които го подкрепиха. На другите ще кажа, че чух всичките над 70 предложения, които са свързани с развитието на града ни, но бюджетът е рамка и ние не можем да приемем веднага всички техни предложения за изменение", каза Костадин Димитров в предаването "На фокус" по Nova.

Той подчерта, че вече се работи по контрол на строежите в града и оттук нататък трябва да има по-малко прах. По-добро е и почистването на града, с много усилия на ОП "Чистота". "Искаме още да имаме по-добър градски транспорт, където сме в преговори с превозвачите."

В края на годината трябваше да финансираме европейските програми и трябваше да дадем 20 млн. лв. Работим към плавно преминаване от предишния към сегашния мандат. Работим за строга финансова политика на общината.

"На сесията на 15 февруари, ние отворихме много предложения на общинските съветници, които бяха много смислени обаче няма пари", каза кметът.

Той отговори че няма сглобка в Пловдив изаяви подкрепата в общинския съвет за бюджета като поддържане на политиките на кмета.

"Аз не съм броил заместник-кметовете колко са, но за мен е важно всяка една задача да има съответния ресор и човекът, който отговаря за нея и тя да се върне решена", отговори на въпроса относно големия брой на заместниците.

По думите му няма договорка по отношение на това да има подкрепа в Общинския съвет, срещу заместник-кметско място. Той отговори, че все още няма конкретен човек за ресора по транспорт.

Що се отнася до Альоша каза, че ако общинските съветници решат, той ще се подкрепи решението за референдум.

Пловдивският панаир трябва да се управлява с помощта на общината или държавата, посочи още Костадин Димитров, като допълни, че изчаква решението на съда.