10 пожара са гасили огнеборците от област Кюстендил в почивните дни, издирвана е изгубила се в Осоговска планина жена, съобщиха от пресцентъра на Областна дирекция на МВР – Кюстендил. Три от пожарите са нанесли щети – в апартамент в Дупница са унищожени проточен бойлер и шкаф, причина за пожара е късо съединение;при пожар в къща в с. Пиперево са изгорели 9 кв. м таван тип гредоред, причина за пожара е неправилно ползване на отоплителни уреди; при пожар в къща в с. Богослов са изгорели 50 кв. м покривна конструкция, причина за пожара е строителна неизправност. Няма пострадали хора.

По време на празничните дни екипи на Районна служба "Пожарна безопасност и защита на населението“ са оказали съдействие на ПСС – Кюстендил при издирването на загубила се жена в Осоговската планина, намерена е.

На 25 декември е запален л.а. "Рено“ в с. Търновлак, автомобилът е унищожен напълно. При предприетите издирвавелни действия служители на РУ Кюстендил са задържали с полицейска заповед 49-годишен мъж от Кюстендил, за когото са събрани данни, че е съпричастен към деянието. По случая е образувано досъдебно производство в РУ Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.