Университетът по хранителни технологии ще открие академичната 2024/2025 г. на 15 септември. По традиция тържествената церемония ще се проведе в двора на висшето училище от 11 ч. под звуците на студентския химн "Gaudeamus Igitur“.

На нея са поканени преподаватели, студенти и техните родители. Очаква се сред официалните гости да бъдат представители на държавната и местна власт, ректори на университети от Пловдив, личности, удостоени с почетни звания и титли на УХТ, членове на Съвета на настоятелите, представители на бизнеса и др.

Ректорът проф. Галин Иванов ще приветства присъстващите и ще връчи грамоти на приетите с най-висок бал първокурсници. След това новите студенти ще бъдат посрещнати от деканите на Технологичен, Технически и Стопански факултети, както и от представители на катедрите и менторите на специалностите.

Учебните занятия за всички студенти започват присъствено в понеделник – на 16 септември 2024 г. От тази година студентите на УХТ се разделят с класическите студентски книжки, защото ще разполагат с електронни студентски профили в платформата "Дигитален университет".

Академичното ръководство заяви, че кандидатстудентската кампания протече при засилен интерес, с 10% повече са приетите студенти спрямо предходната година. С най-висок бал са бъдещите висшисти в новата специалност "Хранителни и фармацевтични биотехнологии“.